?

Log in

kyrie0
20 August 2012 @ 08:04 pm
Előző napokCollapse )


 19. TOP 3 kedvenc dorama, ami örökre veled marad.

Az első esetében nagyon könnyű dolgom van. Kétségtelenül az Autumn's Concerto az első. A legszebb, a legjobban összerakott dorama számomra. Semmi sem, és senki sem csak fekete vagy fehér benne. Mindenki tettének érthető oka van. A történet gyönyörű, mindvégig izgalmas, sosem ül le, számtalan visszatérő kis elem teszi még szebbé, szerethetőbbé a néző számára. Igazi karakterek, jellemek a szereplők. Bennem pedig annyi érzelem, szeretet van, mikor visszagondolok rá. Guang Xi pedig ♥  

A másodikon sem kell igazán gondolkodnom: Secret Garden. Pedig meg sem akartam igazán nézni, kicsit tartottam, hogy a testcserés vonal miatt nem fog tetszeni, főként a férfi-nő szerep felcserélődésétől, de tényleg annyira zseniálisan lett megoldva, a kényes részeknél pedig nagyon okosan visszahozták őket, ahogy kellett, így tényleg nem, hogy zavaró nem volt, de tökéletesen segítette a két főszereplő kapcsolatának fejlődését. És persze tökéletes színészi alakítás. Valamint Gil Ra Im utolsó monológjában ez a mondat szinte olyan volt, mint egy válasz az egész doramára: "Szeretni olyan, mint lelket cserélni."  

A harmadik... Bár tudnék mit mondani (talán a Scent Of A Woman lenne), de ezt a helyet (lehet, nem helyes módon) én megelőlegezem: A Love To Kill. Még csak az első részt láttam, de egyik pillanatban Mennyország, a másikban pedig Pokol volt. A kezdése pedig gyönyörű... Igazán sorsszerű.   
 
 
kyrie0
19 August 2012 @ 09:06 pm
Előző napokCollapse )

18. Egy könyv, amit már régóta el akarsz olvasni, de nincs időd rá.

Margit Sandemo ~ Jéghegyek népe

Ezt a sorozatot egyszer mindenképp be szeretném fejezni. Egy 47 (két újabb sorozattal kiegészülve 82) kötetes mű, amely egy átok sújtotta nemzedék életét követi nyomon generációkon át. Vannak közöttük varázslók, boszorkányok, gyógyítók és teljesen hétköznapi emberek is. A regény a 16. században kezdődik és egészen napjainkig tart. Nagyon szeretem ezt a sorozatot, a hangulatát.
Nekünk sajnos csak a 14. kötetig van meg itthon (eddig olvastam), de hála az internetnek nem olyan rég sikerült beszereznem az egészet. És szerencsére bírom a gépen keresztüli sokat olvasást. Így már semmi, tényleg csak az idő az akadálya az elolvasásának. :)

 
 
kyrie0
18 August 2012 @ 08:41 pm
Előző napokCollapse )

  17. Kedvenc k-pop MV.

Szóval kedvenc Kpop MV. Ez a kérdés csak annyiból nehéz, hogy szinte mindig, ha tehetem, live-okat hallgatok, nézek.
Már majdnem a Bigbang Monsterje lett a befutó, de aztán eszembe jutott, hogy van Rainnek egy MV-je, amit nagyon, de nagyon szeretek, méghozzá az Escaping The Sun. Már maga a dal is annyira hangulatos, és az MV is tökéletesre sikeredett hozzá. Telitalálat!

 
 
kyrie0
17 August 2012 @ 09:04 pm
Előző napokCollapse )

  16. Egy sorozat, amibe bele tudod képzelni magadat.

Szinte bármelyikbe, ami nagyon izgalmas és amit nagyon szeretek. Szerintem az a nagyon jó sorozat, amelyet tűkön ülve várok a folytatást illetően. De lehet, kicsit elkanyarodtam. ^^ Ide is a Csillagkaput mondom, bármilyen furán is hangozhat ez. Bár ha jobban belegondolok, egy könyv jobban képes ezt elérni nálam.  
Tags:
 
 
kyrie0
16 August 2012 @ 09:48 pm
Előző napokCollapse )

  15. Egy koreai sorozat, amit tuti, hogy soha nem fogsz megnézni.

Ez szintén a sosem lehet tudni nálam kategória, de pl. amig Jang Geun Sukban nem látom meg a férfit, addig nem nézek vele szerelmes sztorit. Igen, igen, még nem láttam a You're Beautifult. ^^
Tags:
 
 
 
kyrie0
15 August 2012 @ 07:58 pm
Előző napokCollapse )

14. Kedvenc ázsiai énekesnő.
Szinte alig hallgatok nőket. ^^ Azt nem mondom, hogy sosem, mert van, mikor megszeretek egy anime vagy dorama dalt, amelyet nő énekel, s aztán megunásig hallgatom. De úgy kimondottan nem keresek rájuk és kezdem el őket amúgy is hallgatni. Aki így-úgy kivétel: Kokia  
Tags:
 
 
kyrie0
14 August 2012 @ 07:36 pm
Előző napokCollapse )

13. Egy történet, ami inspirált téged valamilyen módon.

Scent of a Woman. Ez a történet mindig eszembe juttatja, hogy milyen értékes az életünk. És hogy erre ne csak akkor döbbenjünk rá, mikor már késő. Élvezzük önmagában. 

Tags:
 
 
kyrie0
13 August 2012 @ 09:23 pm
Előző napokCollapse )

12. A legirritálóbb japán dorama szereplő.

Aki megmaradt az emlékezetemben, az a csaj a Hana Yori Dangoban, aki rámászott Domyojira, akit hozzá akartak adni, a neve sajnos most nem ugrik be, de ő pl. rettenet irritált, még most is emlékszem, leginkább az, hogy nem értette/akarta megérteni, mi a helyzet.
Tags:
 
 
kyrie0
12 August 2012 @ 10:00 pm
Előző napokCollapse )

11. Egy sorozat, aminek az alaptörténete kiváló, de elcseszték.

Ezen még gondolkodnom kell, de csak nem olyan rég értem haza és nulla vagyok~ ^^
Tags:
 
 
kyrie0
11 August 2012 @ 10:11 pm
Előző napokCollapse )

10. Kedvenc ázsiai színész.

Nehéz kérdés, nem azért, mert olyan sok van, hanem mert az a pár nagyon erősen ott van nálam. (Szerencsére lesz ilyen kérdés, ha jól láttam ^^) De nagyon megerőltetve magam, Hyun Bint nyer.